Schoolmeubilair voor Nickerie

Schoolmeubilair opgehaald

Het schoolmeubilair voor Nickerie is opgehaald om naar de container te brengen. Bekijk hier het filmpje met aan het woord Anitha Castillion, Els Wegdam en Michael Homoet. https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=tQkxgRLWlXw...

STORT EEN BIJDRAGE

Amsterdam, december 2021

Beste Nickerianen, vrienden van Nickerie en allen die Nickerie een warm hart toedragen,

Zoals u weet, hebben wij voor het derde jaar op rij geen Nickerie Konmakandra kunnen organiseren. Dat is heel jammer voor u en voor ons, maar vooral voor de Nickeriaanse instellingen die wij met de opbrengst van de Konmakandra een steuntje in de rug hadden willen geven. Om toch iets voor Nickerie te kunnen doen, hebben wij besloten het project Schoolmeubilair voor Nickerie van de familie Castillion te ‘adopteren’.

Het gaat om schoolmeubilair dat in zeer goede staat verkeert en gratis ter beschikking is gesteld door het ROC Midden Nederland: circa 200 schoolsetjes van tafels met stoelen, ca. 45 bureaustoelen en een aantal grote tafels. Dat is voldoende om het wrakke meubilair van een aantal klaslokalen van scholen in Nickerie te vervangen.

Anitha Castillion en haar zussen hebben geen moment geaarzeld en hebben zich over het schoolmeubilair ontfermd met de bedoeling het naar Nickerie te verschepen. Het probleem is echter dat het vervoer van Nederland naar Suriname (Nickerie) heel veel geld kost. Zoals u vast weet, wordt het containervervoer op dit moment per dag duurder.

De familie Castillion betaalt een deel van de vervoerskosten uit eigen middelen, maar kan enige financiële hulp goed gebruiken. Het organisatiecomité van Nickerie Konmakandra wil graag helpen, maar heeft daarvoor niet de financiële middelen. Na de donaties die gedaan zijn na de laatste reünie in 2018 en de inzamelingsacties van 2019 en 2020, is de kas leeg. Zie Het goede doel 2018 en kerstviering 2020 in 3 zorginstellingen.

Om de verscheping naar Nickerie te kunnen realiseren, vragen wij u het initiatief van de familie Castillion te steunen. Dat kan door een donatie over te maken op rekeningnummer
NL91 INGB 0702 9583 52 t.n.v. Mw EMM Wegdam, Mw AJ Waltmans o.v.v. ‘schoolmeubilair voor Nickerie’. Wij zorgen er vervolgens voor dat uw bijdrage bij de familie Castillion terechtkomt. Mocht de verscheping onverhoopt niet rondkomen, dan storten wij uw bijdrage terug.

Wij rekenen op uw steun. De scholen in Nickerie zullen u dankbaar zijn.
Rest ons u een mooie jaarwisseling en een gezond en gelukkig Nieuwjaar toe te wensen.

Organisatiecomité Nickerie Konmakandra & Fondsenwerving,

Anitha Castillion, Lyène Dwarkasing, Radj Ramcharan, Astrid Waltmans, Els Wegdam, Iwan Winter