De Nickerie Muloreünie

De markt in 1965

Van 9 tot 11 augustus 2013 heeft in Nieuw Nickerie De Nickeriereünie plaatsgevonden, een initatief van Mildred Wijngaarde en Astrid Waltmans. Ruim tachtig mensen uit Suriname en Nederland hebben aan (onderdelen van) de reünie deelgenomen. Tot het laatste moment hadden zich nog mensen aangemeld. Bekijk de foto’s van vier dagen praten, eten, drinken, lachen en feesten tot bam.

Voorgeschiedenis
'Onze Mulotijd in Nickerie was toch de mooiste tijd van onze jeugd', zo vatten de oud-leerlingen Mildred Wijngaarde en Astrid Waltmans de jaren 1961-1965 samen. Fijne schooltijd, warme vriendschappen, spetterende feestjes, wandelmarsen, zwemwedstrijden, judoles, optredens in het CCN en hun eerste liefdes. Het idee om een reünie te organiseren met al die mensen van toen, was geboren.

De zoektocht naar oud-schoolgenoten, medewandelaars, -zwemmers en -judoka’s heeft meer dan 150 namen opgeleverd. Het plan voor een reünie werd door velen omarmd. Het enthousiasme was zo groot, dat in 2012 al een bijeenkomst plaatsvond van in Nederland wonende oud-Nickerianen. Meer dan dertig mensen woonden deze reünie bij in de gastvrije tuin van Evert van Dijk.

Hoogtepunt
Het hoogtepunt was uiteraard de grote reünie in Nickerie, die dankzij de inspanningen van twee organisatiecomité’s kon worden gerealiseerd. Mildred en Astrid, en velen met hen, kijken tevreden terug op een bijzonder weerzien. 

Milded en Astrid in 1965

Mildred en Astrid op 11 augustus 2013 in Nickerie